powrót
 
 
 
 
 

Gotowanie po japońsku (II)

szlachetny minimalizm i bogactwo wysublimowanych smaków

15–18 marca

Dzięki warsztatom:

Używać będziemy warzyw, ziaren i przypraw dostępnych na naszym rynku. Każdy dzień warsztatu zaczynać będziemy energetyzującą sesją jogi.

W programie:

Promocyjna cena: 980

(w tym trzy noclegi, całodniowe wyżywienie, warsztat gotowania, przepisy, ceremonia herbaciana z degustacją)

harmonogram:

czwartek:  18:00 - kolacja (początek warsztatu)
           19:30 - wykład i pokaz slajdów (produkty, techniki, estetyka serwowania)
piątek:    8:00  - joga
           9:30  - śniadanie
           10:30 - warsztaty gotowania
           14:00 - obiad
           16:00 - wizyta w mazurskiej bani (dla chętnych)
           18:00 - warsztaty gotowania (przygotowanie do kolacji)
           19:00 - kolacja 
           20:30 - projekcja filmu tematycznego

sobota:    8:00  - joga
           9:30  - śniadanie
           10:30 - warsztaty gotowania
           14:00 - obiad
           16:00 - spotkanie z japońską drogą herbaty (ceremonia herbaciana)
           19:00 - kolacja
           20:30 - wieczór przy kominku z grami towarzyskimi (japońskimi i nie tylko!)

niedziela: 8:00  - joga
           9:30  - śniadanie
           10:30 - warsztaty gotowania
           14:00 - obiad i pożegnanie (koniec warsztatu)

Rezerwacja:

Warsztat poprowadzi Misia Sobczyńska

Misia jest z wykształcenia japonistką, a z domu wielbicielką gotowania. Spędziła rok w profesjonalnej szkole drogi japońskiej herbaty w Kioto, gdzie uczyła się form parzenia herbaty, przygotowywania tradycyjnych dań oraz sztuki ich serwowania. Ukończyła także kurs permakultury w Devon w Anglii. Założenia permakultury, polegającej na działaniu w zgodzie ze środowiskiem naturalnym i budowaniu ludzkiego otoczenia na wzór naturalnych ekosystemów, stara się wprowadzać do swojego życia i kuchni – również na warsztatach gotować będziemy w szacunku do siebie i otoczenia.