powrót
 
 
 
 
 

Zmień nawyki - spróbuj kuchni japońskiej

warsztat wegetariańskiego gotowania w stylu japońskim

6–9 marca

Dzięki warsztatom:

Używać będziemy warzyw, ziaren i przypraw dostępnych na naszym rynku.

W programie:

Koszt: 800 PLN

(w tym trzy noclegi, całodniowe wyżywienie, warsztat gotowania, przepisy, warsztat herbaciany z degustacją)

harmonogram:

czwartek:  18:00 - kolacja (początek warsztatu)
           19:30 - wykład i pokaz slajdów (produkty, techniki, estetyka serwowania)

piątek:    9:00  - śniadanie
           10:30 - warsztaty gotowania
           14:00 - obiad
           17:00 - warsztaty gotowania (przygotowanie do kolacji)
           19:00 - kolacja 
          

sobota:    9:00  - śniadanie
           10:30 - warsztaty gotowania
           14:00 - obiad
           16:00 - degustacja i zabawa w rozpoznawanie japońskich herbat
           19:00 - kolacja
          
niedziela: 9:00  - śniadanie
           10:30 - warsztaty gotowania
           14:00 - obiad i pożegnanie (koniec warsztatu)

Szczegółowy plan zajęć

Rezerwacja:

japoński zestaw

Warsztaty poprowadzi Misia Sobczyńska, z wykształcenia japonistka, z domu wielbicielka gotowania. Spędziła rok ucząc się w szkole Drogi Herbaty w Kioto, gdzie szkoliła się w zakresie japońskiej sztuki gościnności, przygotowywania tradycyjnych posiłków oraz w sztuce ich serwowania. Pracowała w jednej z popularnych (uwzględnionej w rankingu “top 10”) japońskich restauracji w Londynie, oraz na warszawskim “Solcu 44”.